Spumante Cacchione Extra dry

Spumante Cacchione Extra dry

Price

8.70

Description

Lo Spumante di Cacchione è un vino spumante Extra dry del Lazio fruttato e ottenuto con procedimento di rifermentazione in tine chiuse (metodo Charmat). Alla vista si presenta di colore giallo paglierino chiaro. Il perlage è raffinato, fine e molto persistente, mentre il bouquet è intenso e ricco di profumi di frutta con note complesse di fiori d’acacia. Al palato risulta armonico e complesso, un vino spumante di notevole densità e persistenza. Il suo carattere unico lo rende dissetante e fresco e gradevole al palato per la sua vivacità e l’equilibrio dei suoi componenti.

Need Help? Contact Us Leave Feedback

Category:

WINE TRAIT

  • Production area: Nettuno and Anzio;
  • Grapes: 100% Cacchione;
  • Altitude: 10-30 msl;
  • Breeding system: Raggiera;
  • Production: 120 quintals / ha;
  • Harvest period: First ten days of September;
  • Vinification: Soft pressing of whole grapes;
  • Primary fermentation: At controlled temperature with selected yeasts;
  • It is recommended to serve it at a temperature of 8-10 ° C;
  • Second fermentation: 30 days;
  • Method: Short Charmat;
  • Aging: On the lees for 1-3 months.

PAIRINGS

Sparkling wine for all meals is particularly suitable for aperitifs.

 

THE WINE CELLAR

Cantina Bacco is a winery of Lazio founded in 1973 by the association of the best wine producers of the area. Tradition, quality and rigorous care in each wine bottle are the business goal of this winery.